BockNieuws: 17 september 2018

Bokkenwandelingen en -tochten

Daar zijn ze: de bokkenwandelingen en -tochten. Wat zegt u? Nou kijk, men neme een X aantal kroegen, men laat daar een bockbier van de tap vloeien en men probeert mensen zover te krijgen langs alle of veel van deze kroegen te gaan (dat is het wandelen) om die bocken te proeven.

Inmiddels gesignaleerd: Bokkenwandeling 2018 in Leiden (4 november, voor de achtste keer), de Alkmaarsche Bokketocht (in het voorjaar), de Eerste Amstelveense Bokkentocht (6 oktober), de Bossche Bokbier Wandeling bij Banier (6 oktober), de #Bockbierwandeling in Delft (6 oktober), het 45e Zaanse Bokketochie (13 en 14 oktober), de Breda Bokkentocht '18 (14 oktober), de 3de Goudse Bockbierwandeling (20 oktober), de Dwaalboktour Oktober 2018 in Tilburg (20 oktober), de Bockbier Wandeling Eindhoven (25 oktober) en (dom dat ik hem oversloeg na het mediabombardement van Peter van der Arend) de Amsterdamse Bokkentocht op 28 oktober.

Da's mooi. En beter dan de bokkentochten die in de jaren dertig werden georganiseerd, als je het mij vraagt. Bock is voor de mensch, niet voor de bok...

Maak een Gratis Website met JouwWeb